İçeriğe geç

Coffee Co. ⎮ Lavazza Türkiye Resmi Partneri

Kahve Çekirdeklerinizi Nasıl Saklamalısınız

10 Aug 2024
Kahve Çekirdeklerinizi Nasıl Saklamalısınız

Kahve çekirdeklerinizden tam verim alabilmeniz için saklama koşulları büyük önem taşır. Kahvenizdeki aromalar, saklama koşullarınız ne kadar iyi olursa olsun, ortalama 20, 30 gün sonra düşüş göstermeye başlar. Eğer saklama koşullarınız iyi değilse, bu süreci daha da hızlandırabilirsiniz.

Kahve saklama ile ilgili yaygın yanlışlardan biri kahveyi buzdolabında saklamaktır. Nem oranı ve ısı farkından dolayı aromasını hızla kaybetmesine yol açacaktır.

Diğer bir saklama yöntemi olan öğütücü haznesinde tutmak, ışık alması ve çoğu öğütücünün haznesinin hava geçirmez olmaması nedeniyle yine tazeliğini hızla kaybetmesine sebep olacaktır.

Kahvenizi aylık tüketiminizin üzerinde almamanız önemlidir. İki haftalık ya da aylık tüketeceğiniz kahveyi, iyi saklama koşullarıyla birleştirirseniz her zaman taze kahve içmiş olursunuz.

İyi saklama koşullarından birincisi, havasız bir kapta saklama olmalıdır. Saklama kabınızın hem hava geçirmemesi hem de kahve ile kap arasında boşluk olmaması önemlidir. Piyasada kahveler için özel olarak tasarlanmış bu tip kaplar bulabilirsiniz.

Diğer bir saklama koşulu ise ışık alamamasıdır. Kahveniz, havasız bir kapta ve ışık görmeyen kapalı bir dolapta bulunmalıdır. Eğer saklama kabınız ışığın içeri sızmasına izin vermiyorsa, açıkta durabilir. Ancak, kabınızın aşırı ısınma ihtimali olduğundan güneş ışığına direkt maruz bırakmamaya dikkat ediniz.

Yukarıda bahsettiğimiz maddelere dikkat ederseniz, taptaze ve lezzetli bir kahvenin sizi beklediğini garanti edebiliriz. Şimdiden keyifli içimler dileriz.

Önceki
Sonraki

Abone olduğunuz için teşekkürler!

Bu e-posta kaydedildi!

satın al

Seçenekleri Seçin

Seçeneği Düzenle
Stoklara Geri Dönüş Bildirimi

Seçenekleri Seçin

this is just a warning
Giriş yap
Alışveriş Sepeti
0 Öğeler