İçeriğe atla

600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Ücretsiz Kargo

Coffee Co. ⎮ Lavazza Official Seller

Popüler Ürünler

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL
Sepet
0 ürün

Kahve Tadımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kahve Tadımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kahve dünyası, içinde keşfedilecek bir sürü zenginlik barındırırken, tat, gövde, asidite, aroma ve bitiş gibi bir sürü özelliğiyle doludur. Bu deneyimlerinizi zenginleştirmek ve kahvenin gerçek derinliklerine inmek için, size bir rehber sunuyoruz.

Tatlılık, kahvenin ne kadar tatlı olduğunu ve hangi tatların öne çıktığını keşfetmenize yardımcı olur. Evde farklı tatları deneyerek, tat profilleri arasındaki farkları anlamak için bir yol haritası sunuyoruz.

Tatlılık: Kahveniz ne kadar tatlı? Ne tip bir tatlılık tadıyorsunuz? Elma tatlılığı mı yoksa şekerimsi mi? Evde art arda bal, pekmez, beyaz şeker, kahverengi şeker gibi farklı şekerimsi tatlar deneyin ve farkların neden kaynaklandığını gözlemleyin.

Gövde: İçimden sonra ağzınızda bıraktığı yoğunluk, ağırlık şeklinde yorumlayabiliriz. Örnek verecek olursak; tam yağlı süt ile yağsız süt arasındaki farkı düşünebilirsiniz. 

Asidite: Birçoğumuz asiditeyi kötü olarak yorumlarız. Ancak en iyi kahvelerin birçoğu kompleks asiditeleri vardır. Aynı zamanda kahvenin berrak olmasını sağlar. Asidite arasındaki farklara daha çok odaklanabiliriz. Greyfurt, limon ve lime arasındaki fark gibi düşünebiliriz. 

Lavazza

Aroma: Farkındalığın artması ile aromatik kütüphanenizi genişletebilirsiniz. Arkadaşınızın parfümü sizde eski anıları uyandırıyorsa doğru yoldasınız demektir. Farklı yiyecekler de deneyerek zenginliğinizi artırabilirsiniz.

Bitiş: Kahveyi yudumladıktan sonra damağınızda kalan lezzet ve his nedir? Bazı kahveler damakta daha kalıcı olurken bazıları daha çabuk çözülür. Farklı bir örnek olarak bitter çikolata ile sütlü çikolata arasındaki fark gibi düşünebiliriz. Bazende kahveniz damağınızda daha kuru bir tat bırakır. Farkındalık ve tekrar ile bu özelliğinizi geliştirebiliriz. 

Kalite ve Duyarlılık

Her tatlılık ya da her asidite lezzetli gelmeyebilir. Olumlu ya da olumsuz düşüncelerinizin neden kaynaklandığını sormanız sizi geliştirecektir. Keyifli olan yanı tadım bilginiz geliştikçe sadece kahvede degil diğer yemek ve içeceklerde de bu özelliğinizi kullanabileceksiniz. 

Önceki gönderi
Sonraki gönderi

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

This email has been registered!

Alışveriş et

Seçenek Seçin

Seçeneği düzenle
Back In Stock Notification
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 ürün