Bu ferahlatıcı ve çok sevilen içeceği birkaç basit adımda nasıl hazırlayacağınızı öğrenin. Kahve keyfinizi artırın.
Lavazza Ekibi tarafından, 2-3 dakika Vanilyalı Buzlu Kahve, klasik İtalyan buzlu kahvenin en sevilen ve popüler çeşitlerinden biridir. Ferahlatıcı bir içecek olan buzlu kahve, İtalya'nın Salento bölgesine özgüdür.
Valencia'da “Café del Tiempo” olarak bilinen bu içeceğin kökenlerinin İspanya'ya dayandığı söylenir, ancak Salento'da 17. yüzyılın başlarında popüler hale gelmiştir.
Bu lezzetli ve kolay tarifi hazırlamak için Lavazza Crema e Gusto gibi dengeli ve dolgun bir tada sahip karışımları kullanmanızı öneririz.
MALZEMELER
- 1 fincan kahve (moka pot)
- 150 ml süt
- 2 yemek kaşığı vanilya şurubu
- 6-8 adet kahve (moka pot) buz küpleri
YÖNTEM
KAHVE BUZ KÜPLERİNİ HAZIRLAYIN
- Buz kalıplarını alın ve kahveyi içine dökün: Kahveyi tatlandırmamak önemlidir, aksi takdirde donmaz.
- 300 ml'lik bir bardağı kahve buz küpleriyle doldurun ve üzerine 250 ml süt dökün.
- Kahveyi hazırlayın, ardından vanilya şurubunu kahveye ekleyin ve çözünmesini sağlayın.
- Kahveyi süt ve buzun üzerine dökün.
SON OLARAK
Vanilyalı Buzlu Kahvenizi bir pipetle servis edin ve keyfini çıkarın!