İçeriğe atla

600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Ücretsiz Kargo

Coffee Co. ⎮ Lavazza Official Seller

Popüler Ürünler

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL
Sepet
0 ürün

Ev Yapımı Buzlu Kahve Tarifi

Ev Yapımı Buzlu Kahve Tarifi

Yaz yaklaştıkça kahve severlerin susuzluklarını gidermek için sabırsızlandıkları bir içecek var. Soğuk kahveden bahsediyoruz; lezzetli ve soğuk servis edilen bu kahve çeşidi, yazın favorisi olmaya aday. Şimdi, en iyi soğuk kahvenin nasıl hazırlandığını ve adım adım tarifimize bakalım!

Soğuk Kahve Nedir?

Soğuk kahve, en çok sevilen içeceğinizin güçlü ve yoğun aroması ile serinletici bir dokunuşu bir araya getirerek, şüphesiz en yenilikçi ve takdir edilen kahve bazlı içeceklerden biridir. Sabahları büyük bir bardak tatlı ve lezzetli soğuk kahveden daha ferahlatıcı ve canlandırıcı pek az şey vardır!

İlk olarak, kaliteli kahve gereklidir. Seçeceğiniz kahve harmanı, kişisel zevklerinize bağlı olarak, anahtar bir noktadır. Bir yandan, duyularınızı saran yoğun ve gövdeli bir tat tercih edebilirken, diğer yandan daha acı, keskin ve taze bir aroma seçebilirsiniz. Neredeyse tüm kahve türleri uygundur, ancak birçok kahve tutkunu, acı fakat kalıcı aromasıyla koyu kavrulmuş kahvenin en iyi seçenek olduğunu iddia eder. Espresso kullanıldığında, daha güçlü bir tat elde edilir ve buzla anında karışarak hemen cazip bir soğuk buzlu kahve oluşur.

Hangi kalitede kahveyi seçerseniz seçin, bir gece önceden demlemek şiddetle tavsiye edilir. Bu, sabah olduğunda taze kahvenizin oda sıcaklığında olmasını sağlar. Kahveyi kendiniz öğütmek tadı daha da güzelleştirir, ancak acele ediyorsanız instant kahve de işinizi görecektir.

Şeker? Süt? Buz? Doğru Malzemeler

Şeker: Hem normal beyaz şeker hem de esmer şeker kullanabilirsiniz, ayrıca ekstra tatlılık için aromalı şuruplar da tercih edebilirsiniz. Vanilya, kesinlikle en popüler ve en uygun seçeneklerden biridir, ancak karamel ve fındık da denemeye değerdir.

Süt: Süt, soğuk kahvenizin üstünde köpüklü ve her zamankinden daha kremalı olmasını sağlar! Hangi tür süt kullanmanız gerektiğini merak ediyorsanız, bu tamamen size bağlı! Her tür süt gayet iyi sonuç verir, ancak tam yağlı süt tercih edilir! Bununla birlikte, badem ve hindistancevizi sütü de lezzetli bir alternatiftir!

Buz: Buz söz konusu olduğunda birkaç seçeneğiniz var: kırık buz, orta boy buz küpleri ve büyük buz blokları gayet iyi iş görür. En iyisi ise, kahveyi bir buz tepsisine döküp dondurarak kendi kahve buz küplerinizi yapmaktır. Bu sayede, harika soğuk kahvenizi yudumlarken sulandırılmış bir tat almazsınız!

Tarif

Lezzetli ve ferahlatıcı ev yapımı soğuk kahvenizi hazırlamak için izlemeniz gereken basit adımlar şunlardır:

  1. Damak zevkinize göre 200 ml'lik bir fincan kahve demleyin.
  2. Kahveyi, süt, 2-3 avuç buz ve isteğe bağlı şurup ile birlikte bir blendere dökün.
  3. İçeceğiniz lezzetli bir şekilde pürüzsüz ve köpüklü olana kadar karıştırın.
  4. Uzun bir bardağa dökün. Artık tadını çıkarma zamanı!

Tüm malzemeleri blendere ekleyerek daha kremalı bir içecek de yapabilirsiniz:

  1. Buz, soğuk süt, espresso (buzu eritmemesi için en son) ve isteğe bağlı olarak aroma şurubu ekleyin.
  2. 30 saniye karıştırın.
  3. Uzun bir bardağa dökün.

Gördüğünüz gibi yapması çok kolay! Ev yapımı nefis soğuk kahveniz, yaz sıcağında sizi serinletirken aklınızı başınızdan alacak!

Önceki gönderi
Sonraki gönderi

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

This email has been registered!

Alışveriş et

Seçenek Seçin

Seçeneği düzenle
Back In Stock Notification
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 ürün