İçeriğe atla

600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Ücretsiz Kargo

Coffee Co. ⎮ Lavazza Official Seller

Popüler Ürünler

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL
Sepet
0 ürün

İtalyan Usulü Kahve Nasıl Yapılır

İtalyan Usulü Kahve Nasıl Yapılır

İtalyanların kahveye olan tutkusu ve hem kafede arkadaşlarıyla hem de evde kendileri için kahve yapmayı sevdikleri iyi bilinir. Bu gelenek ve ritüel nesilden nesile aktarılır. Bu makalede, Moka pot kullanarak evde kahve yapmayı keşfedeceğiz.

İtalyan Moka Pot

İtalya'da "Caffettiera" olarak da bilinen Moka pot, suyun öğütülmüş kahveden geçmeden önce ısıtıldığı belirli bir süreçle kahve üreten bir kahve makinesidir. İlk modeli - ve muhtemelen hala en ünlüsü - 1933'te İtalyan mucit ve girişimci Alfonso Bialetti tarafından icat edilen modeldir. Bialetti kahve makinesi, Moka kültürünün en üst noktası olarak kabul edilebilir. Barlardan kulüplere, restoranlardan arkadaşlarınızın evlerine kadar her yerde bulunabilir. Ancak, kullanımı en kolay olan bu model, piyasada bulunan tek tür değildir. Napoli'de yaygın olarak bulunan Neapolitan kahve makinesini de düşünebilirsiniz. Her kahve markası, farklı işlevler ve stillerle kendi modellerine sahiptir.

Moka pot, sütle veya sütsüz tüketilebilecek güçlü ve yoğun bir kahve yaratır. Espressonun aroması genellikle kahve çeşidine, su tipine ve kullanılan ısı seviyesine bağlıdır.

Her Moka pot birkaç parçadan oluşur: bir silindir veya alt hazne; çıkarılabilir bir filtre hunisi; bir toplayıcı veya üst hazne; ve bunları yerinde tutan bir kauçuk conta. Hem conta hem de çıkarılabilir filtre düzenli olarak değiştirilmelidir.

 

İtalyan Kahvenizi Nasıl Demlersiniz?

İşte Bel Paese'nin (italyanlar tarafından ülkeleri için söylenir güzel ülke manasına gelir) geleneğine göre bir İtalyan kahve makinesi kullanarak kahvenizi nasıl hazırlayacağınızı keşfediyoruz:

  1. Moka potunuzun alt haznesini suyla doldurun. Uzmanlar, farklı su türlerinin kahvenizin lezzetini etkileyebileceğini iddia ediyor, ancak çoğu İtalyan buna pek dikkat etmediğinden, muhtemelen siz de fark etmeyeceksiniz! Miktar olarak, silindirin içindeki çizgiye dikkat edin (vananın hemen altına kadar doldurun).
  2. Filtre hunisini öğütülmüş kahve ile doldurun ve kahveyi düzlemek için tezgaha hafifçe vurun. Ardından, filtreyi kazan haznesine yerleştirin. Filtreyi aşırı doldurmamaya veya kahveyi çok sıkı bastırmamaya dikkat edin, aksi takdirde kahve kolayca geçemez.
  3. Üst hazneyi silindire vidalayın. Fazla sıkmayın, aksi takdirde conta zarar görebilir.
  4. Moka potunuzu ocağa koyun ve demlemeye başlayın: İtalyan Moka kahveniz beş dakikadan kısa sürede hazır olacaktır! Mükemmel kahve için aklınızda bulundurmanız gereken ana noktalardan biri, orta-düşük ısı kullanmaktır. Alt bölmedeki su kaynamaya başladığında, kahve potun üst kısmına damlayacaktır.
  5. Kahve hazır olduğunda yumuşak bir kabarcık sesi duyacaksınız. Ocaktan hemen alın, aksi takdirde kaynar kahve ile kaplanabilirsiniz!
  6. Damak tadınıza göre şeker ekleyin ve harika yoğun İtalyan kahvenizin tadını çıkarın!

Geleneksel İtalyan kahveniz için, ünlü mimar Marco Zanuso tarafından 1979'da tasarlanan alüminyum bir kahve makinesi olan Carmencita'yı kullanmanızı öneririz. Bu tasarım, onu bir ikon haline getiren tüm özellikleri korur. Pürüzsüz ve saten yüzeyi, akıllı hatları ve renkli detayları ile Carmencita, mutfağınız için göz alıcı ve modern bir tasarım parçasıdır!

İşte Moka kahvenizin İtalya genelinde hazırlandığı gibi keyfini çıkarmanız için yapmanız gerekenler! 

Önceki gönderi
Sonraki gönderi

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

This email has been registered!

Alışveriş et

Seçenek Seçin

Seçeneği düzenle
Back In Stock Notification
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 ürün