İçeriğe atla

600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Ücretsiz Kargo

Coffee Co. ⎮ Lavazza Official Seller

Popüler Ürünler

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL
Sepet
0 ürün

Barışın Sesi Olarak Kahve

Barışın Sesi Olarak Kahve

Lavazza Vakfı ve Carcafè Vakfı, kahve sektörünü güçlendirmek için birlikte bir projede yer alıyor.

Uzun yıllar sürmesi planlanan bu proje, sürdürülebilir kalkınma programlarının sadece çiftçilerin sosyo-ekonomik koşullarını iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda çatışmalardan etkilenen bölgelerde barışçıl yaşam koşullarının pekişmesine nasıl katkıda bulunduğunu gösteriyor. Kolombiya'nın Meta bölgesinde, yıllar boyunca iç savaşın ve yasadışı tarımın yayılmasının şiddetini yaşayan, ancak eski bir kahve geleneğine sahip olan bu izole kırsal bölümünde durum böyle. 2015 yılından bu yana burada yürütülen "Barışın sesi olarak kahve" projesi, yüksek kaliteli kahve üretimini teşvik ederek ve uygulayarak bölgedeki çiftçilerin yeniden doğuş yolunu bulmalarını sağladı.

Projenin Amacı

Bu projenin amacı, yerel topluluklara yeni teknikler konusunda eğitim vererek ve 1 milyonun üzerinde yeni kahve bitkisi ve gölge sağlayacak 95.000 ağaç dikme fırsatı sunarak iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesini desteklemektir.

Projeyle 300 kadın üretici olmak üzere 900 yararlanıcıya ulaşılmış, ayrıca projeye dahil olan kahve çiftliklerinin %93'ü Rainforest Alliance tarafından sertifikalandırılmıştır (yani belirli sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik kriterlerine göre üretilmiştir).

Ek olarak, ormansızlaşmayı önleyerek emisyonları azaltmak için sertifikalı agroforestry sistemleri uygulanmıştır.

"Coffee Defenders: A Path from Coca to Coffee" Belgeseli

Bu proje kapsamında 2020 yılında "Coffee Defenders: A Path from Coca to Coffee" belgeseli üretildi. Bu belgesel, çatışma sırasında her şeyini kaybeden ancak kahve tarımı sayesinde kendisi ve çocukları için bir gelecek sağlamayı başaran Johanna'nın gerçek hikayesini anlatıyor.

Bu proje, sürdürülebilir kalkınma ve barışın tesisi açısından örnek teşkil eden önemli bir girişimdir. Kahve sektörü üzerinden toplulukların yeniden inşa edilmesi, çatışma sonrası toparlanma sürecinde kritik bir rol oynamaktadır.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

This email has been registered!

Alışveriş et

Seçenek Seçin

Seçeneği düzenle
Back In Stock Notification
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 ürün