İçeriğe atla

600 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Ücretsiz Kargo

Coffee Co. ⎮ Lavazza Official Seller

Popüler Ürünler

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL

Örnek ürün başlığı

19.99TL
19.99TL
Sepet
0 ürün

Lavazza Coffee&Climate Girişimi

Lavazza Coffee&Climate Girişimi

İklim değişikliğiyle mücadele etmek, kahve tarımını olumlu yönde nasıl etkileyebilir?

Lavazza, iklim değişikliğinin kahve tarımı üzerindeki etkilerini azaltma ihtiyacına yönelik adımlar atmıştır. Bu sebeple, Lavazza 2010 yılından bu yana kurucu üye olarak Coffee&Climate (C&C) girişiminde aktif bir rol oynamaktadır.

Coffee&Climate (C&C) girişimi, kahve endüstrisindeki çeşitli aktörlerin, örneğin tüccarlar, kavurucular, tarım uzmanları, eğitimciler ve küçük kahve üreticilerinin, rekabetten bağımsız olarak iklim değişikliğinin etkileriyle başa çıkmak için iş birliği yaptığı bir kooperatif çabasıdır.

C&C girişiminin hedefleri çok yönlüdür. Bu hedefler, iklim değişikliğinin kahve kalitesi ve verimliliği üzerindeki etkilerini araştırmak, küçük ölçekli çiftçilerin kolaylıkla uygulayabileceği iklime duyarlı tarım tekniklerini geliştirmek ve önermek ve bu yaklaşımların kullanımına ve uygulanmasına yönelik küçük üreticilere destek sunmak gibi unsurları içermektedir.

C&C girişimi kapsamında birçok iklime duyarlı tarım çözümü denenmiş ve paylaşılmıştır. Bu çözümler, verimli sulama yöntemlerinin benimsenmesi, optimum toprak sıcaklığını korumak için en uygun örtü bitkilerinin kullanılması, belirli bir bölgede tarım uygulamalarının çeşitlendirilmesi için öneriler ve kahve bitkilerini korumak amacıyla hangi gölge ağaçlarının kullanılacağı gibi çeşitli teknikleri kapsamaktadır.

Dahası, C&C, bu doğrulanmış çözümleri ve bunların uygulanmasına yönelik eğitim kaynaklarını içeren bir platform geliştirmiştir. Bu platform herkese açık olup dört dilde (İngilizce, Portekizce, İspanyolca ve Vietnamca) sunulmaktadır.

2010'dan günümüze kadar:

  • 800 eğitmen C&C çözümleri konusunda eğitildi.
  • 90,000'den fazla küçük üretici eğitimlere katıldı.
  • 4 bölge dahil edildi: Orta Amerika, Brezilya, Tanzanya, Vietnam.
Önceki gönderi
Sonraki gönderi

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

This email has been registered!

Alışveriş et

Seçenek Seçin

Seçeneği düzenle
Back In Stock Notification
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 ürün